Hematokrit Santrifüj Cihazı Tamiri için bize ulaşabilirsiniz.
Santrifüj Hızlarına göre santrifüjler;
Çok düşük hızlı santrifüjler (RCF<4000 xg):Tıbbi laboratuvarlarda örnek hazırlamasında kullanılan tezgah üstü santrifüjler bu sınıftandır.
b. Düşük hızlı santrifüjler (RCF 5000- 10000 xg): Kan bankacılığında eritrosit süspansiyonu, taze donmuş plazma hazırlanmasında kullanan santrifüjler bu sınıftandır.
c. Yüksek hızlı santrifüjler (RCF 10000-50000 xg): DNA, RNA çalışmalarında kullanılan santrifüjler bu sınıftandır.
d. Ultrasantrifüjler (RCF 100 bin – 1 milyon xg): Ultrasantrifüjler çok yüksek dönüş sayılarında çalışan ve daha çok analitik amaçla kullanılan santrifüjlerdir, örneğin lipoprotein analizi ultrasantrifüj kullanarak da gerçekleştirilebilir.
3.3.3. Rotor türüne göre santrifüjler Santrifüjün rotor türü dönen tüplerin konumunu da belirler. Buna göre santrifüjler açır başlıklı (yatay başlıklı), sabit açılı ve dik açılı olarak sınıflandırır.
Rutin laboratuvar çalışmalarında en çok açlır başlıklı ve sabit açılı rotorlar kullanır.
Açlır başlıklı santrifüjlerde tüpler rotor çalışırken merkezkaç kuvvetin etkisiyle yatay hale
(rotor dönüş eksenine dik pozisyon) gelir, santrifüj durunca düşey pozisyona geri döner. Sediment yüzeyi düzdür, dönüş eksenine paraleldir ve iyi paketlenmiştir.
Sabit açılı rotorlarda tüpler düşey dönüş eksenine göre 25 veya 40 derecelik sabit bir açıyla dönerler. Bu yüzden, merkezkaç kuvvetin etkisiyle sediment (pellet) tüp kenarına ve dibine doğru çöker. Oluşan sediment başlıklı santrifüjlerdeki kadar sağlam paketlenemez. Genel olarak sabit açılı rotorlar açlır başlıklı santrifüjlere göre daha yüksek santrifüj kuvvetlerine ulaşır.
Merkez kaç kuvveti tüplere farklı yönlerden etkidiği için ayrışan katmanların tüp içinde yerleşimleri de farklı olur.
- Hematokrit Santrifüj Cihazı Tamiri ya da Onarımı için bize ulaşabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.